donderdag 5 juni 2008

Turkije bestrijdt Hoofddoeken


Goed nieuws vanuit Turkije: de elf rechters van het grondwettelijk hof aldaar hebben het verbod om hoofddoekjes te dragen aan de universiteiten vandaag gehandhaafd.

Dus geen schotelvodden op de hogescholen. Dit is een zware nederlaag, zeg maar kaakslag voor de twee oppositiepartijen, de islamitische partij AKP en de nationalistische MHP.

In februari werd het verbod op hoofddoeken op universiteiten ongedaan gemaakt nadat de islamitische regeringspartij AKP van premier Recep Tayyip Erdogan een meerderheid achter zich kon scharen in het Turks parlement. De kwestie bleek meteen een splijtzwam voor de Turkse gemeenschap, die verdeeld wordt in islamisten en "secularisten".

Die "secularisten" beschuldigen de regering van Erdogan er - overigens terecht - van een "sluipende islamisering" van Turkije na te streven door de scheiding van Kerk en Staat, verordend door de stichter van de republiek Mustafa Kemal Atatürk, af te willen zwakken.

AKP-politici daarentegen verdedigen het dragen van de hoofddoek als een persoonlijk religieus recht op vrijheid. Een vals argument, daar de hoofddoekjes de vlag zijn voor een politieke lading die de invoering van de sharia nastreeft. Er zijn genoeg harde aanwijzingen dat Erdogan een islamitische republiek nastreeft en bij uitbreiding een nieuw wereldkalifaat.

Tegen de islamitische partij AKP van premier Erdogan loopt nu een verzoek tot schrapping, waarin de partij wordt beschuldigd er een "islamitische agenda" voor Turkije op na te houden. Het opheffen van het hoofddoekenverbod was een van de belangrijkste argumenten van de procureur bij het hof van cassatie om een verbod op de AKP te vragen en 71 van haar leden voor vijf jaar uit de politiek te bannen, onder wie premier Erdogan. De AKP is in Turkije sinds 2002 aan de macht. De kans dat de AKP buiten de wet wordt gesteld is bij deze weer toegenomen.

Tenzij de bozo's van Eurabia, de verlichte despoten van die megalomane dhimmicratie, zich opnieuw met de zaak gaan moeien. EuroNero's Solana en Baroso hadden eerder al laten weten dat ze het buiten de wet stellen van de AKP als absoluut onwenselijk beschouwen, want de rechterlijke macht zou zich niet met politiek mogen inlaten.

Dat is in een zuivere democratie zo, maar in Europa laat men doorgaans zelf geen kans onbenut om partijen die "niet politiek correct" zijn als rechts-extremistisch weg te zetten of als het even kan helemaal te verbieden. Het cordon rond het Vlaams Belang, de demonisering van Pim Fortuyn en Ayaan Hirsi Ali en vandaag de ridiculisering van Geert Wilders, dat soort dingen. Het seculiere Turkije heeft dus geen lessen te leren van Europa en hoeft die bemoeienis niet te pikken.

4 opmerkingen:

  1. raar is dat, men weert ze in turkije en promoot ze als het ware hier bij ons. was klopt er niet, wat missen we eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. daar is dan ook nog goed nieuws!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe harder men optreedt in het thuisland, des te fanatieker worden ze hier bij ons. Kijk maar eens om u heen, en niet alleen in de probleemwijken, tegenwoordig zie je die vaatdoeken overal in het straatbeeld!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het hoofddoekje vind ik beledigend om zien. Het is een symbool van achterlijkheid. Een symbool van ongepaste arrogantie. Een symbool van het tot beesten herleiden van meisjes en vrouwen. Het hoofddoekje hoort bijgevolg niet thuis in deze tijd en op dit continent.

    BeantwoordenVerwijderen

Of, als u het liever persoonlijk houdt, stuur een mailtje naar kafirharby(at)gmail.com

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...